HANDTOOLS

Handtools zijn gereedschappen die met de hand worden aangedreven in plaats van met een motor. Er is menselijke kracht nodig om het gereedschap te gebruiken. Binnen de categorie handtools in de Snap on webshop van Endeavour Tools worden het handgereedschap van het merk Snap-on weergegeven. Ons assortiment bestaat onder andere uit kwalitatief hoogwaardige ratels, doppen, momentsleutels, schroevendraaiers, sleutels en tangen. 

 

Een keuze maken voor de juiste handtools 

Wanneer je gaat beginnen aan een klus is het belangrijk om te weten of je wilt kiezen voor handtools of juist voor elektrisch gereedschap. Het voordeel van handgereedschap is dat het altijd gebruikt kan worden en dat het nooit leeg is, doordat de energiebron bijvoorbeeld op is of er geen stroompunt in de buurt is. Ook hoef je je geen zorgen te maken over of er misschien mechanische en motoronderdelen stuk gaan. Handgereedschap van Snap on is van een zeer hoogwaardige kwaliteit en gaat heel lang mee! Het voordeel van handtools is dat ze vaak zeer wendbaar zijn en makkelijk om mee te nemen. Je kan er op een voorzichtige manier mee te werk gaan zonder dat je direct te veel kracht uitoefent. 

 

Groot aanbod Snap on handtools

Het assortiment handgereedschap wat Endeavour Tools aanbiedt bestaat uit snap on ratels in verschillende soorten en maten, doppen, momentsleutels, schroevendraaiers, sleutels en tangen. Onderstaand wordt toelichting gegeven over een aantal handtools die vaak worden gebruikt. 

Een Snap on momentsleutel wordt gebruikt voor het vastdraaien van bouten en moeren. De momentsleutel draait een bout of moer vast tot een vooraf ingestelde kracht. Doordat de kracht van tevoren wordt ingesteld kan de bout of moer niet zomaar te ver worden aangedraaid en gaat deze niet zomaar kapot.  

Een ratel wordt gebruikt in combinatie met een dop. Het wordt gebruikt om bouten en moeren mee vast te zetten. Doordat er doppen in heel veel verschillende maten verkrijgbaar zijn kunnen ook veel verschillende bouten en moeren worden vastgedraaid. Vaak is het een goed idee om te gaan voor een doppenset, doordat hier doppen van veel verschillende afmetingen inzitten. Een ratel is vaak een onderdeel van een set dopsleutels. Zo’n set bestaande uit een ratel en doppen wordt een ratelset genoemd. De dop wordt op het uiteinde van de ratel vastgeklikt. Nu kan een bout of moer worden vastgedraaid door de ratel heen en weer te bewegen. Dit kan met korte zwaaiende bewegingen, je hoeft het gereedschap niet helemaal rond te draaien. Dat is het voordeel hiervan. Bij een ratel kan in tegenstelling tot een momentsleutel niet worden ingesteld met welke kracht de bout of moer wordt vastgedraaid. 

Een gereedschap dat onmisbaar is in elke gereedschapskist is een Snap on schroevendraaier. Een schroevendraaier is beschikbaar in ontelbaar veel soorten en maten. Het is bedoeld om schroeven ergens in te draaien. Door het uitgebreide assortiment schroevendraaiers kan je er gegarandeerd een vinden die geschikt is voor de toepassing waar je hem voor nodig hebt. 

 

Handtools kopen bij Snap on gereedschap dealer Endeavour Tools

Voor elke klus zijn andere handtools benodigd. Om jou het juiste gereedschap te kunnen bieden bij elke klus hebben wij een heel uitgebreid assortiment Snap on in de webshop! Alle handtools kunnen gemakkelijk online worden besteld. Als je liever een snap on momentsleutel of ratel in het echt wilt bekijken en testen kan dat natuurlijk ook! Wij hebben een showroom in Dordrecht en een aantal mobiele showrooms. Deze showrooms rijden dagelijks rond in verschillende gebieden en komen graag eens bij jou langs met het uitgebreide assortiment om dit te laten zien en eventueel te demonstreren, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt!