PRYBARS

Een prybar wordt gebruikt voor het los wrikken of wegduwen van obstakels of onderdelen. Voor deze werkzaamheden worden ook wel eens schroevendraaiers of bandenlichters gebruikt, maar die zijn hier eigenlijk niet voor geschikt. Het gereedschap is hier niet voor gemaakt en kan daardoor onveilig zijn. Om deze werkzaamheden toch te kunnen doen heeft Snap-on de prybar bedacht. 

 

Waarvoor wordt een prybar gebruikt?

Een prybar wordt gebruikt om onderdelen of materialen te verwijderen of items van elkaar te scheiden die met elkaar verbonden zijn en niet gemakkelijk los te maken zijn. Met de prybar kan kracht worden uitgeoefend op een specifiek punt om zo de bevestiging los te maken. 

 

Een prybar wordt vaak gebruikt in de bouw om bijvoorbeeld spijkers of planken los te maken. Ook in de automotive industire worden prybars vaak gebruikt, bijvoorbeeld om onderdelen zoals deuren, bumpers en motoren te verwijderen. Ook kan een prybar worden gebruikt om spelen te meten tijdens een APK of om een poelie, kleppendeksel of cilinderkop los te wrikken. 

 

De prybar is een veelzijdig gereedschap dat gebruikt kan worden in verschillende toepassingen waarbij onderdelen of materialen losgemaakt moeten worden.

  

De verschillende Snap-on prybars

Prybars zijn er in verschillende maten en lengtes. Afhankelijk van het beoogde gebruik en de kracht die nodig is om de bevestig los te maken kan er worden gekozen voor een bepaalde prybar. 

 

Een standaard prybar heeft een vaste hoek. Deze prybars zijn robuust en gemakkelijk in gebruik. Het blad van een standaard prybar heeft een nauwkeurig geslepen rand, met een hoekig ontwerp, voor een maximale hefboomwerking bij het optillen en trekken. 

 

Soms is het handig om de hoek aan te kunnen passen, omdat je anders ergens niet goed bij kunt komen. Hiervoor heeft Snap-on de verstelbare prybar ontwikkelt. De verstelbare prybars hebben ronde koppen waardoor ze goed op de ondergrond kunnen afrollen. Door de knop op het slanke en sterke kniestuk in te drukken kan de prybar in verschillende hoekstanden worden ingesteld. Het voordeel van een verstelbare prybar is dat je vrijwiel iedere plek kan bereiken die je wilt terwijl je met de reparatie aan een voertuig bezig bent. 

 

De Snap-on prybars hebben een speciale warmtebehandeling ondergaan. Hierdoor zijn ze ontzettend sterk en duurzaam. De industriële afwerking beschermt het gereedschap tegen corrosie en daardoor gaat het lang mee.