1/4" DRIVE TOOL

Een ratel is een gereedschap met een ratelmechanisme dat wordt gebruikt om een as in een draairichting te blokkeren. Dit gereedschap valt onder de categorie handtools; gereedschappen waar menselijke kracht bij nodig is om het te gebruiken. 

 

Een ratel wordt gebruikt om bouten en moeren mee vast te zetten. Het voordeel van een ratel is dat dit heel gemakkelijk is om de bouten mee vast te zetten. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van een tandwiel en een pal. De pal vormt een blokkeersysteem. Wanneer je de gewenste kant op draait, glijdt de pal over de afgeronde kant van de tandwielen heen. Wanneer je de tegengestelde richting op wil draaien valt de pal in het eerste gat van het tandwiel, waardoor het tandwiel blokkeert. De ratel zorgt ervoor dat je geen grote slagen hoeft te draaien en daardoor heb je ook minder ruimte nodig om iets vast of los te draaien. 

 

Een Snap on ratel en doppenset 

Een ratel wordt gebruikt in combinatie met doppen. De doppen zijn verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen. Deze worden vaak aangeboden in een doppenset, zodat je direct veel verschillende doppen hebt die gebruikt kunnen worden voor vele toepassingen. De doppen kunnen op het uiteinde van de ratel worden vastgeklikt om te gebruiken. 

 

Snap on doppenset  

Een doppenset van Snap in is heel sterk. De optimaal afgeschuinde zijden aan de binnenkant en aan het uiteinde van de doppen zorgen ervoor dat ze eenvoudig om een bout of moer zijn te plaatsen. Er is bijna geen kans op uitschieten of doorslippen met de doppen maar de doppen zijn wel makkelijk te verwijderen dankzij de geprofileerde buitenkant. 

 

Een Snap on 1/4 ratel 

In deze categorie vind je alle 1/4 ratels van het merk Snap on. 1/4 geeft de afmeting van de aandrijfvierkant van de ratel aan. De meest voorkomende afmetingen zijn 1/4, 3/8, 1/2 en 3/4. De 1/4 ratel serie is de kleinste serie. Deze ratel wordt vooral toegepast bij de fijne mechanica. Heel handig wanneer je werkt met kleine bouten en moeren! Ook wanneer je iets wilt vastdraaien op een lastig bereikbare plaats is dit formaat gereedschap ideaal. Een 1/4 drive tool is alleen geschikt voor doppen met een 1/4 inch verbinding. 


Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in /projects/endeavour_78/public_html/mvc/application/models/buildHtml/Shoppingcart.php on line 559