1/2 Ratels

Een ratel wordt gebruikt voor het los- en vastdraaien van bouten en moeren. Het gereedschap werkt met een ratel mechanisme en kan linksom en rechtsom draaien of helemaal vastgezet worden. De ratel is een getand wieltje met daaromheen een kop, waar een adaptor opzit. Deze bevestiging kan links of rechts om worden vastgezet. De ratel is uitermate geschikt voor het werken in een kleine ruimte.

 

Er zijn 36- en 72-tands ratels. Dit ratelmechanisme bepaald in welke hoek de ratel wordt voortgedreven. Een 36-tands ratel gaat sneller rond dan een 72-tands ratel. De precisie van een 72-tands ratel is wel groter dan die van een 36-tands. 

 

Het complete assortiment Snap-on 1/2 ratels 

Een Snap-on 1/2 ratel is een hoogwaardig gereedschap dat veel wordt gebruikt in de automotive industrie en andere sectoren waarbij precisiewerk en kracht vereist zijn. De ratels zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om lang mee te gaan. Duurzaamheid is zeer belangrijk. Het handvat van de ratel is ergonomisch gevormd en biedt een goede grip. Hiermee kan je comfortabel werken zonder snel last te krijgen van de handen. Bij veel ratels kan de ratelkop in verschillende posities worden vergrendeld zodat je altijd in de juiste hoek kan werken. 

 

Ratels zijn er in veel verschillende soorten en maten. De diverse ratels kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen. Er zijn Snap-on ratels verkrijgbaar met een standaard handvat, een compact handvat, een extra lang handvat, een flexibele kop, een snel ontgrendel kop en een ronde swifel kop. Alle ratels zijn ontworpen zodat monteurs sneller, efficiënter en veiliger kunnen werken. 

 

Een van de belangrijkste kenmerken van de Snap-on 1/2 ratels is de precisie waarmee ze werken. Het fijne mechanisme zorgt ervoor dat de ratel met kleine stapjes kan draaien en daardoor kan er heel nauwkeurig worden gewerkt met het gereedschap. Dit is vooral belangrijk bij het werken aan kleine onderdelen. 

 

Een duurzaam gereedschap

De ratels zijn gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen slijtage en corrosie. De Snap-on ratel is gemaakt van hoogwaardig staal en voldoet aan de hoogste eisen. De gesealde ratelkop voorkomt het binnendringen van vuil, vocht en verontreinigende stoffen. Dit verhoogt de levensduur van het gereedschap en zorgt voor een wrijvingsloze beweging. De ratels zijn getest onder externe omstandigheden, voordat ze op de markt komen. Zo wordt het gebruik onder reële omstandigheden gesimuleerd en ben je er zeker van zijn dat jij elke klus aan kan met dit hoogwaardige gereedschap!