3/8 Ratels

De ratel wordt gebruikt voor het los- en vastdraaien van bouten en moeren. Door de ratel heen en weer te bewegen met een korte zwaaiende beweging kan de bout of moer worden vastgedraaid. Een ratel kan rechtsom, linksom of in het geheel worden vastgezet, zodat hij voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt. 

 

Een 3/8 ratel wordt vaak gebruikt in de automotive industrie. Deze maat ratel komt goed van pas wanneer de 1/2 ratel te lang is voor het werk onder de motorkap of onder het dashboard. De 3/8 ratel is wat kleiner en kan daardoor goed worden gebruikt voor het werk in volgebouwde motorruimtes. 

 

De 3/8 ratel is geschikt voor doppen en dopsleutels met een 3/8 inch verbinding. In combinatie met deze ratel worden over het algemeen doppen gebruikt met een sleutelwijdte tot 24 mm.

 

Het complete assortiment Snap-on 3/8 ratels

Het complete assortiment Snap-on 3/8” ratels bestaat uit 25 verschillende ratels. Er zijn ratels verkrijgbaar met een standaard handvat, een compact handvat, een extra lang handvat, een flexibele kop, een snel ontgrendel kop en een ronde swifel kop. 

 

Een ratel met een compacte kop is ideaal voor het werken in krappe ruimtes. De quick release ratel, oftewel een ratel met een snel ontgrendel kop, heeft een kop waarmee de dop met een druk op de knop van de ratel verwijdert kan worden. Hiermee kan je snel en gemakkelijk werken. Een ratel met een flexibele kop biedt gemakkelijke toegang tot moeren en bouten die moeilijk te bereiken zijn met een gewone ratel of sleutel. Een ratel met een verstelbare kop kan worden versteld in verschillende hoeken. Hierdoor wordt het gereedschap veelzijdiger en biedt de ratel toegang tot moeren en bouten op moeilijk bereikbare plaatsen.

Dankzij de grote verscheidenheid aan ratels is er voor elke toepassing een passend gereedschap te vinden.

 

Ontworpen met het oog op de gebruiker

De ratels van Snap-on zijn ontworpen met oog op de gebruiker. De handgrepen zijn ergonomisch ontworpen, zodat ze comfortabel in de hand liggen en langdurig gebruikt kunnen worden zonder last te krijgen van vermoeide handen. De hangrepen van de ratels zorgen voor optimale grip. 

 

De Snap-on ratels zijn ontworpen voor dagelijks gebruik in de werkplaats. Het gereedschap is gemaakt van hoogwaardig staal en voldoet aan de hoogste eisen. De gesealde kop van de ratel voorkomt het binnendringen van vuil, vocht en verontreinigde stoffen. Dit verhoogt de levensduur van de ratels en zorgt voor een wrijvingloze beweging. De ratels zijn getest onder extreme omstandigheden, om het gebruik onder reële omstandigheden te simuleren.

 

Een Snap-on 3/8 ratel kopen

Endeavour Tools heeft een groot aantal 3/8 ratels in het assortiment. Het assortiment ratels is groot en divers en kan gebruikt worden voor een groot aantal toepassingen. De ratels kunnen worden besteld in de Snap-on webshop van Endeavour Tools, waar ook bijpassende doppen kunnen worden besteld. Wil je meer informatie over de ratels of wil je ze eens in het echt bekijken? Kom dan langs in de Snap-on showroom in Dordrecht