Nieuw aircoservicestation: Sun Koolkare Dual Gas 12

Snap-on heeft de Sun Koolkare Dual Gas 12 geïntroduceerd. Een aircoservicestation waarmee zowel HFO1234yf als R134a automotive airconditioning systemen kunnen worden gecontroleerd, onderhouden en gerepareerd. Qua uiterlijk lijkt de Koolkare Dual Gas 12 veel op zijn voorganger, maar technisch is het een volledig nieuw servicestation en zijn er een flink aantal vernieuwingen en verbeteringen toegepast. 

 

 

Snap-on introduceert nieuwe SUN KOOLKARE DUAL GAS 12 aircoservice machine

 

 • Sneller en nauwkeuriger
 • Rendabel airconditioningsystemen servicen
 • Voor voertuigen met verbrandingsmotor en elektrische en hybride voertuigen
 • Volautomatisch, snel en efficiënte airco service
 • Koudemiddel leeghalen/recyclen, vacumeren, olie/UV injecteren en koudemiddel vullen

De techniek in de nieuwe SUN KOOLKARE DUAL GAS 12 is grotendeels gebaseerd op die van de QTECH IV en BREEZE IV machines waardoor ook deze – voor twee koudemiddelen geschikte – machine nog sneller en nauwkeuriger geworden is. 

Het 7 inch touchscreen heeft nieuwe graphics gekregen en de menu-navigatie is nog intuïtiever geworden. De monteur wordt stap voor stap door het service proces geleid en hij krijgt per stap te zien wat hij moet doen. Het touchscreen is zo ontworpen dat het ook met vette handen goed bedienbaar is en afleesbaar blijft. Dankzij grotere tekens en menuknoppen is de menu-navigatie nog eenvoudiger en sneller geworden.

Zuiniger, veiliger en efficiënter

Dankzij energiebesparende 12 Volt solenoid valve technologie is de KOOLKARE DUAL GAS 12 significant veiliger geworden, wordt de machine veel minder heet en is het stroomverbruik aanzienlijk lager. De ingebouwde hybride functie spoelt het interne koudemiddelcircuit en slangen door (vereist voor servicen van systemen met een elektrische compressor). 

Snap-on introduceert nieuwe SUN KOOLKARE DUAL GAS 12 aircoservice machine

De uitgebreide database met systeeminformatie van personenauto’s, bestelwagens, trucks en landbouwvoertuigen is gebleven. Dankzij WiFi kan het servicestation nu via een web interface ook verbonden worden met een smartphone, tablet of computer. De monteur kan op deze manier realtime de status, koudemiddel-niveau en service-informatie inzien. 

Koudemiddel analyse instrument

De SUN KOOLKARE DUAL GAS 12 kan optioneel uitgerust worden met een koudemiddel herkenningsmodule. De module analyseert of en welk koudemiddel er in het aircosysteem zit en of het koudemiddel schoon of vervuild is. Met een koudemiddel herkenningsmodule kan worden voorkomen dat vervuilde en/of verkeerde koudemiddelen en gassen in de aircoservice-apparatuur en andere voertuigen komen. 

Behalve leeghalen en vullen, test de SUN KOOLKARE DUAL GAS 12 aircosystemen met optionele equipment onder druk met een stikstof of waterstof/stikstof-mengsel. En omdat tijd geld is heeft SUN een nieuwe gepatenteerde ‘Vacuüm Assistentie’ geïmplementeerd waarmee het leeghalen van het aircosysteem nog sneller gaat zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het vacuumproces. Om snel van het ene naar het andere koudemiddel om te kunnen schakelen, neemt het automatische interne reinigingsproces minimale tijd in beslag.

Kenmerken Snap-on SUN KOOLKARE DUAL GAS 12 aircoservicestation
* nieuw t.o.v. vorig model

 • Twee onafhankelijke systemen met specifieke onderdelen voor elk koudemiddel
 • 7 inch touchscreen voor eenvoudige, snelle en intuïtieve bedienings-navigatie *
 • Energiebesparende 12 Volt solenoid valve technologie * 
 • Ingebouwde hybride functie om slangen en intern koudemiddelcircuit door te spoelen (vereist voor servicen van systemen met een elektrische compressor)
 • Snelle interne reiniging bij wissel van ene naar andere koudemiddel
 • Vacuum assistentie: gepatenteerde oplossing om het aircosysteem sneller te legen
 • Automatische test van het A/C-systeem onder druk met stikstof of waterstof/stikstof-mengsel (optioneel)
 • Gescheiden systemen en management compressorolie en UV lek detector vloeistof
 • Automatisch afblazen van niet-condenseerbare gassen
 • Wi-Fi-verbinding voor voertuigdatabase en updates *
 • Complete database personenauto’s, bestelwagens, trucks en landbouwvoertuigen
 • Weegschaal-blokkeringen voor beide cilinders eenvoudig en snel bereikbaar *
 • Ruimte voor integratie optioneel koudemiddel herkenningsmodule voor HFO1234yf, R134a, R22, HC koolwaterstoffen en zuurstof

Snap-on introduceert nieuwe SUN KOOLKARE DUAL GAS 12 aircoservice machine


De SUN KOOLKARE DUAL GAS 12 kan alle standaard aircoservice taken uitvoeren en worden ingezet voor koudemiddel leeghalen/recyclen, vacumeren, olie en UV injecteren en koudemiddel vullen voor aircosystemen van brandstof, hybride en elektrische personenauto’s en bedrijfsvoertuigen.

De investering in een SUN aircoservicestation verdient zich snel terug, het rendement en de winst zijn vanaf dat moment hoog. Dit komt omdat de bediening eenvoudig is en omdat de equipment het aircosysteem zelf volledig automatisch leegt, het koudemiddel recycled en het systeem weer vult. Iedereen kan met SUN aircoservicestations werken en terwijl de machine bezig is, kan de monteur andere dingen doen.